Viisi tyypillisintä kysymystä Interim-johtajuudesta!

Viisi tyypillisintä kysymystä Interim-johtajuudesta!

❓Mistä löydän toimeksiantoja❓


Olen ollut onnekas: kaikki toimeksiantoni ovat tulleet suoraan eri yrityksiltä, ns. puskaradion kautta. (btw. etsin muuten parhaillaan uutta toimeksiantoa, eli saa olla yhteydessä :-)).

Noh, anyway toimeksiantoja voi siis löytää suoraan joko omista verkostoista tai interim-välittäjien kautta. Suomessa toimii useita Interim-välittäjiä, kuten Tuocon Oy, Way Interim, StaffPoint Executive, Nordic Interim FI - A Valtus Company, SAM Headhunting Finland, Tomi Pyyhtiä… Toimijoita kyllä löytyy :-). Jäiköhän joku tärkeä uupumaan?

❓Kuinka kauan toimeksiannot kestävät ❓

Tyypillisin pituus on ollut 6–12 kuukautta. Pisin toimeksiantoni on kestänyt kaksi vuotta ja lyhin miniprojekti oli vain neljä päivää :-). Interim ei aina tarkoita pitkää sitoutumista, joskus tarvitaan nopea selvitys tai projekti. Toki, kun rakennetaan liiketoimintaa pitkällä aikajänteellä, toimeksiannon tulee olla luonnollisesti pidempi.

❓Kuinka monta päivää viikossa teen yhdelle asiakkaalle❓

Usein 1–3 päivää viikossa. Sopimukseni ovat aina joustavia, asiakas saa työpanokseni silloin, kun se eniten tarvitsee. En tee kiinteitä "2 päivää viikossa" -sopimuksia, koska silloin katoaa juuri se tärkein: liikkumavara ja joustavuus.

❓Kuinka monta asiakasta voi olla samaan aikaan❓

Riippuu projektien intensiteetistä. Yleensä minulla on samanaikaisesti 1–3 asiakasta. Optimi on kaksi asiakasta samaanaikaan, koska silloin pystyn säilyttämään vahvan fokuksen asiakkaan liiketoiminnassa.

❓ Mikä on tyypillinen tuntihinta interim-johtajalle❓

Kokemukseni mukaan 100–140 €/h on yleinen haitari interim-johtajalle riippuen toimeksiannon laajuudesta / pituudesta. Vaihteluväli riippuu paljon myös siitä kuinka strategisesta / operatiivisesta toimeksiannosta on kyse.

Mitä muuta haluaisit tietää interim-johtajuudesta?

Ylpeästi väliaikainen:

–Viivi-

Seuraava
Seuraava

🔍 Etsitkö sopivaa interim-johtajaa?